Следвайте Гласове в Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи

...
Следвайте Гласове в Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи
Коментари Харесай

Професор от Йейл предложи старите хора в Япония да се самоубият ритуално или да се евтаназират

Следвайте " Гласове " в 
Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи извънредно спорно решение за това по какъв начин Япония да се оправи с бързо застаряващото си население. Според икономиста, старите хора би трябвало да правят ритуално самоубийство или " всеобщо сепуку ", написа в. " Ню Йорк Таймс ".

Миналия месец японският министър председател Фумио Кишида сподели, че страната е на ръба на рецесия. Япония има най-високият % възрастни жители в света и извънредно ниска раждаемост.
Плащането на пенсиите става все по-трудно. Същевременно точно хората в пенсионна възраст са били моторът трансформирал Япония в икономическа мощ.
" Решението е въвеждане на всеобщо самоубийство за старците. Дали това е нещо положително или неприятно е въпрос, на който мъчно може да се даде отговор ", споделя Нарита.

" Ако сте на мнение, че това е положително нещо, тогава можете да работите по-усилено за основаването на такова общество ", добавя икономистът.

A Yale economics professor has some ideas for how to deal with the burdens of Japan’s rapidly aging society. The “only solution, ” he said, is mass suicide of the elderly, including ritual disembowelment.
— The New York Times (@nytimes)
Според професора различен вид може да бъде въвеждане на наложителна евтаназия при навършване на избрана възраст. В едно от предложенията му тя е 65 години, а в друго - 75.
Говорейки за евтаназия, Нарита загатва майка си. Икономистът съобщи, че грижите за нея му костват 755 $ всеки месец.
Противоречивите позиции на професора разтревожиха някои японски политици. Критиците се притесняват, че Токио може върне под някаква форма законите за евгениката от 1948 година, оповестява " Таймс ".
Законът за отбрана на евгениката разрешава насилствени стерилизации на хора с наследствени болести, психологични разстройства и интелектуални усложнения. Той е отстранен едвам през 1996 година, като дотогава Япония стерилизира десетки хиляди.
Парадоксално, мненията на Нарита му печелят голям брой почитатели в Япония. Професорът е изключително известен измежду младежите, съгласно които по-възрастните стопират икономическия им прогрес.
Противоречивият икономист от Йейл към този момент има над 550 000 почитатели в Twitter и постоянно се появява в онлайн японски излъчвания. Той е на корици на списания и даже взе участие в реклама за енергийни питиета.

I wonder if Yusuke Narita has been healthy all of his life and not required any medical assistance or hospitalizations?
— MJ (@MJSThumper)
Говорейки пред " Ню Йорк Таймс " Нарита твърди, че мненията му значително са били извадени от подтекста, като той към този момент се въздържа от термина " всеобщо сепуку ".
Той обаче не стопира да прави мнения с спорен темперамент в Twitter и не се отхвърля от концепциите си.
" Всеки път, когато отворя вратата на къщата си, съм подготвен да се сблъскам с оцапан с кръв дъртак, който плаче и ака в хола. Късметлия съм, че до момента не ми се е случвало ", гласи негов пост от началото на февруари.
Според Нарита сегашната обстановка е извънредно неподходяща за младите генерации. Те мъчно могат да си проправят път в политиката, бизнеса и кариерата, тъй като остарялото потомство отхвърля да напусне позициите си.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
25 Фев 2023108923 Фев 2023500922 Фев 2023881122 Фев 2023332321 Фев 2023472019 Фев 20237240КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023104007 Фев 2023167520 Фев 2023370618 Фев 20231206
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР